Navigácia

  • Retro-deň

    Retro-deň

    Boli sme a aj budeme retro :)

  • Halloween

    Halloween

    Trošku sme strašili

  • Archivácia a zálohovanie v praxi

    Archivácia a zálohovanie v praxi

    Žiaci III.C navštívili VTSÚ Záhorie s cieľom oboznámiť sa s archiváciou v praxi. Najskôr boli oboznámení s procesom papierovej archivácie. Odborný výklad spojený s ukážkou elektronickej archivácie predstavil Ing. Kukliš. Pracovisko digitálnej archivácie disponuje s knižným skenerom a vysokorýchlostným skenerom Xino scan. Žiakom bolo ukázané ako sa pracuje s  knižným programom MediaInfo. Exkurzia bola obohatená s prehliadkou galérie munície a vojenskej techniky. 

  • Navštívili sme mestský úrad v Skalici.

    Navštívili sme mestský úrad v Skalici.

    Študenti 4. ročníka odboru Škola podnikania navštívili kráľovské mesto. 

    Cieľom vzdelávacej prednášky bolo priblížiť proces, úlohy, povinnosti a fungovanie samosprávy. Dozvedeli sme sa o práci, systéme a chode Oddelenia marketingu a cestovného ruchu, ako napr. uverejňovanie a správa komunikačných kanálov mesta, správa web stránok, ponuky služieb v cestovnom ruchu, semináre pre sprievodcov, vytváranie itinerárov, proces vydávania a distribúcie propagačných materiálov, príprava a realizácia letnej turistickej sezóny. 

    Samostatnú časť prednášky tvorila kultúra a cestovný ruch v meste Skalica. 

    Na záver študentov čakala praktická ukážka práce sprievodcu po pamiatkach mesta Skalica. 

     

    Mgr. Miroslava Medňanská

  • Hrad Devín

    Hrad Devín

    Hrad Devín je vďaka umiestneniu na sútoku riek Dunaja a Moravy ako i okolitej prírody unikátnym miestom na Slovensku. Jeho návšteva je zážitkom, ktorý si treba dopriať. Devín zohrával dôležitú rolu v rôznych obdobiach našich dejín. Sídlili tu Kelti aj Rimania, v časoch Veľkej Moravy bol Devín dôležitým vojenským i kultúrnym centrom. Slávu mu vtlačila najmä generácia štúrovcov, pre ktorú sa stal symbolickým miestom. Toto výnimočné miesto, s výnimočnou históriou navštívili 6. 10. naši prváci.

  • Fotoklub RETINA

    Fotoklub RETINA

    IV.C v rámci vyučovania navštívili Záhorské osvetové stredisko Senica, kde je výstava k 80.výročiu založenia fotoklubu RETINA - Počiatky amatérskej fotografie v Senici. Výstava bola spojená s krátkou prednáškou o vývoji fotografie.

  • MAKER FIAIRE BRNO

     MAKER FIAIRE BRNO

    Pridávame zopár fotiek z MAKER FIAIRE BRNO, kde sme videli obrovské množstvo projektov a mohli sme k nim prispieť aj našou maličkosťou. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zastavili pri našom stánku a podebatovali s nami. Zvlášť ďakujeme aurapol.com za vzorky (hromadu vzoriek) filamentu PLA HT110.

  • Kariéra Expo

    Kariéra Expo

    Dňa 11. októbra sme sa s našimi maturantmi zúčastnili veľtrhu Kariéra EXPO. Počas podujatia v Starej tržnici v Bratislave mali študenti príležitosť spoznať osobne zamestnávateľov z rôznych oblastí a regiónov, zúčastniť sa motivačných prednášok, workshopov, vyskúšať modelový pracovný pohovor, skonzultovať životopis, alebo sa otestovať z cudzích jazykov. 

    Mgr. Miroslava Medňanská

  • Biela pastelka

    Biela pastelka

    Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá zlepšuje životy ľudí, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím, na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým pomáhajú začleniť sa do bežného života. 

    Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku, do ktorej sa pravidelne zapájajú aj členovia nášho študentského parlamentu. 

    Tento rok vyšli do ulíc za dobrú vec Simona Kutláková, Karolína Juráčková, Terka Hrneková, Vanesa Barkóciová, Jaroslav Šubika, Ivan Stančiak

     

    Mgr. Miroslava Medňanská

  • LVVK DONOVALY

    LVVK DONOVALY
  • Návšteva pamätnej izby Ivana Kraska

    Návšteva pamätnej izby Ivana Kraska

    Dňa 28. 9. 2022 sa študenti 3. ročníka zúčastnili exkurzie do pamätnej izby Ivana Kraska
    v Piešťanoch. Pamätná tabuľa pri vstupe nám pripomína, že toto miesto si pre roky svojej
    staroby vybral jeden z najväčších slovenských poetov. Tu sa tešil na sklonku života
    všeobecnej úcte národa. Niekoľko krokov od tohto miesta tečie Váh, ktorý svoju divokosť
    nechal pod Tatrami a tu už plynie pokojne a vyrovnane. Vytvára tak paralelu so životom
    básnika. Z nábrežia vidno stromy a strechy piešťanského kúpeľného ostrova. Príjemný pocit,
    ktorý sme si odnášali z tohto miesta, umocnil výklad sprievodkyne i pekné počasie.

  • Oznam školskej jedálne

    Oznam školskej jedálne

    V súvislosti s prechodom na prihlasovanie obedov pomocou čipov, žiadame rodičov a žiakov, aby od 8.8.2022 vypĺňali prihlášku na stravovanie prostredníctvom aplikácie EduPage.

    Zároveň je potrebné zaplatiť aj poplatok za stravu.

    Pri úhrade napíšte do poznámky meno a priezvisko žiaka a ročník.

    Prevádzka v školskej jedálni začína 6.9.2022

    Platby:

    obed: 50 € mesačne

    IBAN: SK86 0200 0000 0019 6500 6454

  • Exkurzia II.C

    Exkurzia II.C

    Múzeum Molpír a Smolenický zámok.

  • Exkurzie na hrad Devín

    Exkurzie na hrad Devín

    Dňa 2. 6. sa 1. ročník zúčastnil exkurzie na hrad Devín. Žiaci sa pútavým rozprávaním pani sprievodkyne zoznámili s históriou hradu, z ktorého je nádherný výhľad na rieku Dunaj.

  • Návšteva pamätnej izby Ivana Kraska

    Návšteva pamätnej izby Ivana Kraska

    26. mája sme so žiakmi z 3. A a 3. C triedy navštívili pamätnú izbu Ivana Kraska v Piešťanoch, aby sme obohatili svoje poznatky o básnikovi z rodu „nesmrteľných“, lebo jeho dielo sa bude spomínať s láskou a úctou v rade prvoradých slovenských básnikov. Pani Murínová nám ho predstavila tiež ako múdreho a vzdelaného človeka, národného umelca, prekladateľa či politika. Rozchod s jeho milou, ďaleká vzdialenosť od kamarátov a rodiny ho viedli k tomu, že na papier vkladal verše plné smútky, pocitu samoty či túžby po svojej láske. O tom, že bol dobrým priateľom M. R. Štefánika, sme sa dozvedeli z ich súkromnej korešpondencie, ktorá je súčasťou expozície. Prečo si vybral práve Piešťany? O tom sa nikde nepíše, no pri pohľade z okna na nádhernú prírodu pri Váhu sme hneď pochopili, prečo práve toto mesto.

  • Nové číslo školského časopisu

  • STREET FOOD DAY 2.0

    STREET FOOD DAY 2.0

    Študentská firma Spektrum pre veľký úspech zopakovala akciu s krycím názvom STREET FOOD DAY. Opäť naplnili naše bruchá pochúťkami všetkých druhov. Po boršči sa len tak zaprášilo. Na budúce to chce väčší kotlík :D.

  • Deň Európy

    Deň Európy

    Deň Európy - 9. 5. je oslavou mieru a jednoty v Európe. V tento deň si pripomíname výročie Schumanovej deklarácie, v ktorej Robert Schuman načrtol myšlienku novej formy politickej spolupráce v Európe. Uvedené sa považuje za začiatok budovania spoločenstva krajín, ktoré nazývame Európskou úniou.Ďňa 11. 5. sa v rámci ekonomiky naši žiaci 2. A dozvedeli viac informácií od zástupcov informačného centra EUROPE DIRECT Senica.Na záver bola pre žiakov pripravená malá súťaž, v ktorej súťažili o vecné ceny od informačného centra. Za prednášku ďakujeme Marekovi Štítnemu a Alexandre Berecovej.

  • Štu-dentský fest

    Štu-dentský fest

    Aj baviť sa treba:) (Teda ak máš dosť známok, neprepadáš a v sobotu ráno nevstávaš na brigádu :) )

  • Prehliadka Múzea Senica

    Prehliadka Múzea Senica

    Žiaci II.C triedy spoznali históriu mesta Senica prostredníctvom zaujímavej prehliadky Múzea Senica.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Súkromná stredná odborná škola podnikania
    Hollého 1380
  • 0907 161 135 - riaditeľ zriaďovateľa školy

    0915 727 145 - riaditeľ školy

    0908 147 840 - zástupkyňa riaditeľa školy

    034 651 55 93 - sekretariát

Fotogaléria