Navigácia

  • Špeciálny deň – V pyžamkách

    Špeciálny deň – V pyžamkách

     Dnes išla „móda“ bokom. Do školy sme prišli v našich nočných úboroch.

  • Thanksgiving Day

    Thanksgiving Day

    Na hodine anglického jazyka si trieda 2.A vytvorila netradičnú atmosféru amerického sviatku Thanksgiving Day. Študenti si pripravili občerstvenie a prostredníctvom vedomostného kvízu si spríjemnili vyučovanie.

  • Cesta životom M. R. Štefánika

    Cesta životom M. R. Štefánika

    S prvákmi sme navštívili rodný dom M. R. Štefánika na Košariskách. Bol to vedec, politik, diplomat, vojenský letec, ktorého meno sa spája aj so vznikom Československa, čím sme si pripomenuli 105. výročie tejto významnej udalosti. Už v útlom veku odišiel z domova za vzdelaním, najprv do Šamorína, zmaturoval v Sarvaši. Vysokoškolské štúdium ukončil na Karlovej univerzite v Prahe. Vďaka vystaveným predmetom, fotografiám, uniformám sme sa dokázali preniesť do doby Štefánikovho života až po jeho tragickú smrť. M. R. Štefánik sa v hlavách ľudí stal hrdinom prvej veľkosti a väčšina populácie ho vníma ako symbol Slovenska. Naša cesta pokračovala do Brezovej pod Bradlom, kde sme sa zastavili na Bradle pri mohyle tohto velikána. Nádherné jesenné počasie nám umožnilo krásny výhľad na ďaleké okolie tohto pamätného miesta.

  • Návšteva Záhorskej knižnice

    Návšteva Záhorskej knižnice

    13. novembra študenti 1. ročníka odboru Informačné systémy a služby navštívili Záhorskú knižnicu v Senici. Pod vedením pána Nižňanského sa  oboznámili s knižničným informačným systémom, poobzerali si priestory knižnice, poprezerali knihy, dozvedeli sa informácie o ich zapisovaní, triedení a požičiavaní a niektorí študenti si potrápili hlavy pri riešení hlavolamov.

    Verím, že návšteva knižnice sa študentom páčila a budú využívať ponúkané služby knižnice.

    Ing. Gedeonová

  • Informatická súťaž iBobor

    Informatická súťaž iBobor

    Aj v tomto školskom roku sa uskutočnila informatická súťaž iBobor, ktorá bola založená v roku 2004 v Litve. Symbolom  súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor. Úspešná súťaž sa odvtedy rozšírila do mnohých ďalších krajín. V súčasnosti sa koná vo viac ako 45 krajinách a zapája sa do nej viac ako dva milióny študentov. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem študentov o informačné a komunikačné technológie.
    Vo vyhlásenom súťažnom dni sa aj študenti našej školy prihlásili do súťažného systému iBobor svojim kódom a vypĺňali on-line súťažný test. V kategórii Junior sme mali troch úspešných riešiteľov: Margaréta Drábeková, Polina Sablina a Mykhailo Salo.

    Úspešným riešiteľom blahoželáme!

    Ing. Gedeonová

  • Halloween 2023

    Halloween 2023

    Posledný deň pred jesennými prázdninami sa naši študenti spoločne s pedagogickým zborom trochu odviazali. Užili sme si sviatok strašidiel a na vyučovanie sme prišli v maskách. Najkreatívnejšie masky boli ocenené :) .

  • Maker Faire Brno 2023

    Maker Faire Brno 2023

    21. a 22.10. boli naši študenti Marián Štora a Jaroslav Šubika spoločne s Mgr. Michalom Sedláčkom, PhD. prezentovať našu školu a produkty práce našich študentov na medzinárodnej výstave Maker Faire Brno 2023. Chalani svoj dvojdňový maratón prezentácií a animátorskej práce zvládli bravúrne a ich stánok s aktivitami nielen pre deti, ale aj pre dospelých zožal veľký úspech. Chalani nadviazali nové kontakty s rôznymi firmami z oblasti vedy a výskumu nových technológií. 

  • Prednáška Magdy Marečkovej

    Prednáška Magdy Marečkovej

    Dňa 18.10.2023 sa uskutočnila prednáška vedkyne, úspešnej absolventky Oxfordu a cestovateľky Magdy Marečkovej. Študenti 3. a 4. ročníka sa mali možnosť oboznámiť s školským systémom na súkromnej strednej škole v Anglicku, ako i s krásami a špecifikami juhovýchodnej Ázie.

  • Pygmalion

    Pygmalion

    Dňa 5.10.2023 študenti našej školy navštívili divadelné predstavenie Pygmalion v anglickom jazyku v Bratislave. Študenti mali možnosť v inom jazykovom prevedení vidieť klasické literárne dielo anglického dramatika G. B. Shawa. Pygmalion je literárna predloha slávneho muzikálu My Fair Lady.

  • Súkromka ide do toho... upracme spolu Slovensko

    Súkromka ide do toho... upracme spolu Slovensko

    Dňa 3.10.2023 sa naša škola zapojila do projektu Upracme Slovensko, čím sme podporili čistotu nášho mesta, v ktorom žijeme. Chceli sme sa pripojiť k  peknej myšlienke a ukázať, že aj nám záleží na našom okolí.

    Do upratovania sa zapojili žiaci 1.B, ktorí upratali okolie parku a celú cyklotrasu až po Kunovskú priehradu. Likvidácia a odvoz odpadkov bola zabezpečené mestom.

    Škole boli zabezpečené ochranné pracovné pomôcky od partnerov tohto projektu.

    Na záver by som chcela poďakovať všetkým dobrovoľníkom z 1.B triedy, pani učiteľke Ing. Beáte Gedeonovej a pani zástupkyni Mgr. Márii Hollej, ktoré sa na upratovaní zúčastnili.

    Verím, že do budúceho upratovania sa zapojíme všetci

  • Včelco, s. r. o.

    Včelco, s. r. o.

    Dňa 6. 10. 2023 trieda II. A navštívila firmu Včelco, s. r. o., ktorá sídli v Smoleniciach. 

    Včelco, s. r. o. sa zaoberá výrobou medu, rôznych výrobkov z medu, na najmä medoviny, ktorá je nositeľom niekoľkých ocenení. 

    Súčasťou exkurzie bola prednáška o živote a dôležitosti včiel, prechádzka po priľahlej záhrade a výroba vlastnej medovej sviečky. 

    Milovníci medu ochutnali rôzne druhy medu a každý si zakúpil rôzne "medové suveníry". 

  • Návšteva senickej knižnice

    Návšteva senickej knižnice

    3. októbra sme so žiakmi z 1. A triedy navštívili Záhorskú knižnicu v Senici. Prehliadku vynovených moderných priestorov beletrie, náučného a detského oddelenia nám spríjemnilo zaujímavé sprievodné slovo pracovníka knižnice. Online katalóg, rezervácia či predĺženie výpožičnej doby z domova sú už dávno bežnou rutinou. Hoci sme už stredoškoláci, neodolali sme a s chuťou sme si zahrali spoločenské hry v príjemnom prostredí modernej  študovne. No a, samozrejme, každý si našiel knihu, ktorá ho oslovila nielen názvom, ale aj obsahom. Pútavé sú aj ďalšie akcie, ktoré knižnica organizuje, napríklad besedy so zaujímavými ľuďmi, jazyková kaviareň či tvorivé dielne. Stačí len nasmerovať kroky do tejto inštitúcie a stráviť voľný čas v úžasnom prostredí plnom príjemných ľudí.

  • Biela pastelka 2023

    Biela pastelka 2023

    Aj tento rok sa Súkromná stredná odborná škola podnikania zapojila do zbierky Biela pastelka. Zbierka prebiehala 21. 9.2023 v rámci škola a 22.9. 2023 sa žiaci presunuli do ulíc mesta. V tento deň sa stretli v uliciach rôznych miest Slovenska dobrovoľnícke tímy. Ambasádorkou zbierky Biela pastelka bola opätovne Adela Vinczeová.

    Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku..

    Sme radi, že môžeme aspoň malou časťou byť prospešní aj my. Táto skúsenosť nás obohatila, boli sme nadšení z ochoty a záujmu žiakov  našej školy a ľudí v meste prispieť na dobrú vec.

    Do tejto akcie sa aktívne zapojili členovia Študentského parlamentu Natália Filípková, Laura Bulganová z 2.A, ale aj ďalší aktívni študenti a to konkrétne Tobias Blanárik, Fabian Pavelka, Daniel Sabota a Daniel Sedlák z 2.B, Andrej Valko a Adriana Vašková z 3.A. Všetkým žiakom by sme chceli poďakovať za účasť a pomoc pri organizácii zbierky.

  • ROADSHOW 2023

    ROADSHOW 2023

    Dňa 26.9.2023 sa žiaci štvrtých a tretích ročníkov zúčastnili veľtrhu vysokých škôl v Trnave s názvom ROADSHOW 2023, kde získali bližšie informácie o štúdiách na vysokých školách na Slovenku  i v zahraničí. Po veľtrhu sa presunuli na Trojičné námestie, kde mali možnosť individuálne sa zúčastniť pripraveného podujatia  „Európsky  deň  jazykov“, alebo si urobiť voľno a pozrieť sa na centrum Trnavy  z Mestskej veže.

    Švecová S.

  • Ochrana človeka a prírody

    Ochrana človeka a prírody

    Dňa 21. septembra 2023 sa v priestoroch nášho školského areálu uskutočnilo účelové cvičenie Ochrana človeka a prírody, ktoré metodicky a odborne viedli pracovníci Civilnej ochrany Senica.

    Žiaci si pod vedením svojich učiteľov vyskúšali evakuáciu školy a postupne prechádzali jednotlivými stanovišťami, kde mali možnosť vyskúšať si poskytnutie prvej pomoci, oboznámiť sa s postupmi pri riešení život ohrozujúcich stavov a živelných pohrôm, naučili sa viazať základné uzly a orientovať sa v prírode bez použitia navigácie. A nechýbalo ani stanovište, na ktorom si vyskúšali hod granátom na cieľ a streľbu zo vzduchoviek.

    Ďakujeme pracovníkom Civilnej ochrany Senica, vedeniu školy a učiteľom TEV za organizáciu zaujímavej a mimoriadne prospešnej aktivity.

  • Stravovanie v školskej jedálni

    Žiadame rodičov a žiakov, aby prihlášku na stravovanie vypĺňali prostredníctvom aplikácie EduPage.

    Pri úhrade napíšte do poznámky meno a priezvisko žiaka a ročník.

    Platby:

    obed: 50 € mesačne

    IBAN: SK86 0200 0000 0019 6500 6454

  • Denný letný tábor

    Denný letný tábor

    Druhý júlový týždeň sa na našej škole konal už štvrtý ročník denného letného tábora robotiky a informatiky. Ďakujeme pánovi Sedláčkovi, že aj takýto spôsobom popularizuje našu školu.

  • Lednicko valtický areál zo sedla bicykla

    Lednicko valtický areál zo sedla bicykla

    V dňoch 13. - 15. júna 2023 sme absolvovali  približne 170 km v sedle bicykla. Prešli sme cestu zo Senice do Břeclavi cez Holíč, okruh Břeclav - Valtice - Mikulov - Lednice - Břeclav a posledný deň cestu z Břeclavi do Senice cez Pohansko. Snažili sme sa držať prevažne na cyklo cestách a mimo hlavných ťahov, čo sa nám okrem časti úseku návratovej trasy a presunov medzi jednotlivými cyklo chodníkmi podarilo.

    Druhý deň sa nám lepila smola na päty (rám zlomený prvý deň nepočítam :)) a keď sme si mysleli, že už sa naozaj nemá čo stať, tak to prišlo znova a znova. Všetci sme to brali ako výzvy a riešili sme problémy na mieste a s úsmevom.

    Chalani preukázali fyzickú zdatnosť, vytrvalosť, odhodlanosť, technické zručnosti, vynaliezavosť a prekvapili nás tým, ako si pri všetkom pomáhali (len riady sa nikomu nechceli umývať, ale aj to vyriešili hravo).

    Aj keď miestami frfotali, nakoniec vždy s prehľadom dorazili do cieľa a verím, že sú tiež plní zážitkov a na tento výlet ešte zaspomínajú.

    Nemalé poďakovanie patrí pani Gedeonovej, ktorá tento parádny výlet zorganizovala a pani Kováčovej, za doprovod a pedagogický dozor.

    Mgr. Mária Hollá

     

  • Exkurzia v STU na Materiálovotechnologickej fakulte v Trnave

    Exkurzia v STU na Materiálovotechnologickej fakulte v Trnave

    Študenti 3.C a 3.B triedy sa zúčastnili na exkurzii v Slovenskej Technickej Univerzite na Materiálovotechnologickej fakulte so sídlom v Trnave. Študenti mali možnosť vidieť päť-osé obrábacie a manipulačné roboty, optické a röntgenové 3D skenery, elektrónovú a laserovú zváračku, 3D tlačiarne, modely a simulácie manipulačných a výrobných liniek a mnoho ďalšej techniky.  Švecová, Sedláček

  • Exkurzia MACCAFERRI CENTRAL EUROPE s.r.o.

    Exkurzia MACCAFERRI CENTRAL EUROPE s.r.o.

    Dňa 12.6.2023 sa trieda 3.A zúčastnila exkurzie vo výrobnom podniku MACCAFERRI CENTRAL EUROPE s.r.o. Senica. Žiaci mali možnosť vidieť výrobné priestory, výrobný proces, skladové priestory a spôsoby skladovania. Boli oboznámení s firemnom kultúrou, zamestnaneckými benefitmi a štruktúrou podniku.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Súkromná stredná odborná škola podnikania
    Hollého 1380
  • 0907 161 135 - riaditeľ zriaďovateľa školy

    0915 727 145 - riaditeľ školy

    0908 147 840 - zástupkyňa riaditeľa školy

    034 651 55 93 - sekretariát

Fotogaléria