Navigácia

  • Volejbal stredných škôl

    Volejbal stredných škôl

    Dňa 20.03.2024 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola vo volejbale stredných škôl, ktoré sa konalo na Gymnáziu v Senici.  Získali sme pekné tretie miesto. Gratulujem. (Ing. Monika Kováčová)

  • OZNAM

    OZNAM

    Riaditeľ Súkromnej strednej odbornej školy podnikania Senica Vám oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov poskytuje z organizačných dôvodov (EČ a PFIČ maturitnej skúšky) riaditeľské voľno v dňoch 12. - 13. marca 2024 pre žiakov 1., 2., 3. ročníka.

  • Lyžarák 2024

    Lyžarák 2024

    V dňoch od 28. januára do 2. februára 2024 sme sa zúčastnili na lyžiarskom výchovno-vzdelávacom kurze (LVVK) v stredisku Ždiar - Strachan v Belianskych Tatrách. Snehu bolo na rozdávanie a kvalitne upravené zjazdovky zaliate slnečnými lúčmi boli výborným predpokladom na dobrú lyžovačku. Napriek prvotným „potiažam“ s autobusom hodnotíme „lyžarák“ v globále pozitívne, čoho dôkazom sú aj fotky od našich študentov. Tešíme sa už teraz na budúci rok! 😊

  • Múzeum holokaustu Sereď

    Múzeum holokaustu Sereď

    Nie je v našej moci zmeniť minulosť, no je našou zodpovednosťou zabezpečiť, aby sa niektoré udalosti neopakovali. Žiaci I.B a III.B sa dňa 7. februára 2024 zúčastnili exkurzie v Múzeu holokaustu v Seredi. Oduševnený výklad pána sprievodcu zanechal dojem v každom z nás.

  • Spomienky na cyklo putovanie

    Spomienky na cyklo putovanie

    V októbri minulého roku sa náš „Cyklogang“ opäť vydal na putovanie. Prvý deň sme prekonali 70 km zo Senice do Uherského Hradište, kde bola naša základňa. Po prekonaní slovenskej časti etapy sme si užili pohodovú jazdu pri Baťovom kanáli.

    Druhý deň ráno bol trochu uťahaný, zvažovali sme alternatívy. Nakoniec sme sa však rozhodli, že zvládneme trasu podľa pôvodného plánu. Absolvovali sme trasu do ZOO Lešná a späť, spolu 76 km. Celý deň sme sa pohybovali bezpečne po cyklistických trasách, zväčša mimo cestnej premávky. Po prehliadke ZOO sme sa vrátili do Uherského Hradište rovnakou trasou.

    Posledný deň nás čakal návrat do vlasti. Pripísali sme na konto posledných 70 km. Na spiatočnej ceste sme podcenili stravovací režim, čo spôsobilo u niektorých členov výpravy značnú mrzutosť 😊. Čiastočne to napravila obedová pauzička v Skalici. Mali sme pred sebou najhoršiu časť cesty a to na morálke nepridá... Záver bol únavný, náročný kopec väčšine náladu nespravil, ale po jeho prekonaní si všetci užili zjazd za odmenu.

    Za tri dni sme prekonali približne 216 kilometrov na bicykloch. Všetci účastníci putovania to zvládli s prehľadom a bez problémov. Občasné sťažnosti na bolesť časti tela, ktorá sa bezprostredne dotýka sedla bicykla k tomu jednoducho patria.

    Verím, že toto cyklo putovanie zanechalo spomienky vo všetkých účastníkoch a pripoja sa k nám aj na budúce. Pretože my už máme plán...

    Naše poďakovanie patrí rodinným príslušníkom žiakov a pedagógov, ktorí pomohli výlet logisticky zabezpečiť, v neposlednom rade patrí poďakovanie aj pani Gedeonovej za organizáciu a pani Kováčovej za doprovod a pedagogický dozor. Na hruškový jogurt s chia semiačkami spomíname dodnes 😊.

    Mgr. Mária Hollá

    PS: účastníci výletu si môžu u p. Hollej vyzdvihnúť samolepku cyklogangu.

  • Súťaž v písaní na počítači - školské kolo 2024

    Súťaž v písaní na počítači - školské kolo 2024

    Dňa 11. 1. 2024 sa na škole uskutočnila súťaž v písaní na počítači. Do súťaže sa zapojili triedy 2.A, 2.B, 2.C a 3.A. Študenti si overili rýchlosť a pohotovosť svojich prstov. Súťažilo sa v 10-minútovom odpise na rýchlosť v programe ATF. Najlepšie sa umiestnili s počtom čistých úderov za minútu a % chýb:

    1. Tekel Robert ( 2.C)                   
    2. Jankovíchová Laura  ( 2.A)          
    3. Hrytsiuk Vasyl  (2.B)          ​​​​​​

    Víťazom srdečne blahoželáme, všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a tešíme sa o rok „Dopísania“!

    Ing. Monika Kováčová

  • Európska súťaž v štatistike

    Európska súťaž v štatistike

    Európsku súťaž v štatistike organizuje Štatistický úrad Slovenskej republiky spolu s Eurostatom, štatistickým úradom Európskej únie. V školskom roku 2023/2024 prebiehala v 20 európskych krajinách a aj žiaci našej školy sa jej tento rok zúčastnili.

    Ing. Gedeonová

  • Futsal - okresné kolo

    Futsal - okresné kolo

    Dňa 17. januára 2023 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola vo futsale. V silnej konkurencii obsadili krásne tretie miesto. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

  • Exkurzia NR SR

    Exkurzia NR SR

    Dňa 8. decembra 2023 žiaci 1.B triedy navštívili Národnú radu Slovenskej republiky v Bratislave, kde absolvovali odbornú prehliadku budovy, dozvedeli sa historické súvislosti vzniku a vývoja parlamentu na našom území a z galérie pre verejnosť mali možnosť sledovať rokovanie a hlasovanie poslancov o návrhoch zákonov.  Po exkurzii NR SR si žiaci prezreli historické centrum mesta a taktiež vianočné trhy.Ing. Gedeonová

  • SPOMIENKY NA VIEDEŇ

    SPOMIENKY NA VIEDEŇ

    Predvianočná Viedeň má svoje neopakovateľné čaro a dňa 14. decembra 2023 sa o tom presvedčilo 51 študentov našej školy. Prechádzka viedenskými vyzdobenými ulicami a uličkami, viedenská dominanta - gotická katedrála Stephansdom, palácový komplex cisárskej rodiny Habsburgovcov Hofburg, radničné námestie s vianočnými trhmi Christkindlmarkt, viedenská „šnicla“ a mnohé iné architektonické skvosty patria k neodmysliteľným zastávkam našej každoročnej návštevy tejto metropoly v adventnom období. To, že bolo čo obdivovať, dosvedčujú aj fotky od našich študentov.

  • Vianočná výzva

    Cieľom vianočnej výzvy je dosiahnuť za obdobie od 23.12.2023 do 6.1.2024 najnižší časový limit strávený na mobile.  Najúspešnejší bude/budú odmenení.

    Podmienky vianočnej výzvy:

    • Študent si nájde / stiahne aplikáciu merajúcu čas strávený na mobile napr : Digital Wellbeing /Digitálna rovnováha  (je integrovaný v  OS Android) , prípadne podobnú, ktorá vie uchovávať informácie z 3 týždňov.
    • Umožní nahliadnutie do aplikácie za účelom vyhodnotenia výzvy.
    • Mobilný telefón počas výzvy nesmie byť vypnutý, ani z neho odstránená SIM karta, ani súrodencov :)

    ŠDK

  • Prišiel k nám Mikuláš

    Prišiel k nám Mikuláš

    Aj tento rok k nám zavítal Mikuláš so svojimi pomocníkmi – anjelmi a čertom. Našťastie máme iba dobré deti, ktoré boli obdarovaní sladkosťami. Členovia študentského parlamentu nám pripravili príjemnú predvianočnú atmosféru. Študentská firma Tess nám pripravila skvelé občerstvenie. Celý deň sa niesol v príjemnom predvianočnom duchu.

    Touto cestou by som sa chcela poďakovať všetkým žiakom, ktorí sa podieľali na príprave skvelej akcie.  Prežili sme spolu príjemný a zábavný sviatočný deň. (Ing. Monika Kováčová)

  • Imatrikulácie prvákov

    Imatrikulácie prvákov

    Dňa 6.12.2023 sa v priestoroch našej školy konali imatrikulácie prvákov, ktorú usporiadali žiaci 3.A a 3.B. Celé podujatie sa nieslo v duchu talentov a zábavy, kde prváci predviedli svoju kreativitu. Na naše imatrikulácie zavítala aj slávna porota zo súťaže Česko Slovensko má talent. Porota ocenila schopnosti, nápady a tvorivosť súťažiacich. Žiaci zložili imatrikulačný sľub a potom plnili zaujímavé úlohy.

    Touto cestou by som  chcem poďakovať všetkým žiakom, ktorí sa podieľali na príprave tejto skvelej akcie a zároveň popriať prvákom veľa šťastia na škole, veľa príjemných zážitkov, aby o pár rokov na stužkovej slávnosti mali na čo spomínať. (Ing. Monika Kováčová)

  • Olympiáda INESS

    Olympiáda INESS

    Dňa 13. decembra sa žiaci 4.ročníka študijného odboru škola podnikania zúčastnili školského kola ekonomickej olympiády INESS. Svoje vedomosti si preverili testom, ktorý obsahoval 25 otázok z ekonomickej oblasti. Úspešní riešitelia postupujú do krajského kola.

  • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

    Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

    Študenti našej školy mali možnosť sa zúčastniť na ďalšom ročníku školského kola olympiády v anglickom jazyku. Na prvom mieste sa umiestnil Adam Baláž (4.B), druhé miesto obsadil Erik Pálich (4.C) a tretie miesto získala Soňa Konečná (4.C). Všetkým účastníkom olympiády ďakujeme a víťazom gratulujeme. 

  • Špeciálny deň – V pyžamkách

    Špeciálny deň – V pyžamkách

     Dnes išla „móda“ bokom. Do školy sme prišli v našich nočných úboroch.

  • Thanksgiving Day

    Thanksgiving Day

    Na hodine anglického jazyka si trieda 2.A vytvorila netradičnú atmosféru amerického sviatku Thanksgiving Day. Študenti si pripravili občerstvenie a prostredníctvom vedomostného kvízu si spríjemnili vyučovanie.

  • Cesta životom M. R. Štefánika

    Cesta životom M. R. Štefánika

    S prvákmi sme navštívili rodný dom M. R. Štefánika na Košariskách. Bol to vedec, politik, diplomat, vojenský letec, ktorého meno sa spája aj so vznikom Československa, čím sme si pripomenuli 105. výročie tejto významnej udalosti. Už v útlom veku odišiel z domova za vzdelaním, najprv do Šamorína, zmaturoval v Sarvaši. Vysokoškolské štúdium ukončil na Karlovej univerzite v Prahe. Vďaka vystaveným predmetom, fotografiám, uniformám sme sa dokázali preniesť do doby Štefánikovho života až po jeho tragickú smrť. M. R. Štefánik sa v hlavách ľudí stal hrdinom prvej veľkosti a väčšina populácie ho vníma ako symbol Slovenska. Naša cesta pokračovala do Brezovej pod Bradlom, kde sme sa zastavili na Bradle pri mohyle tohto velikána. Nádherné jesenné počasie nám umožnilo krásny výhľad na ďaleké okolie tohto pamätného miesta.

  • Návšteva Záhorskej knižnice

    Návšteva Záhorskej knižnice

    13. novembra študenti 1. ročníka odboru Informačné systémy a služby navštívili Záhorskú knižnicu v Senici. Pod vedením pána Nižňanského sa  oboznámili s knižničným informačným systémom, poobzerali si priestory knižnice, poprezerali knihy, dozvedeli sa informácie o ich zapisovaní, triedení a požičiavaní a niektorí študenti si potrápili hlavy pri riešení hlavolamov.

    Verím, že návšteva knižnice sa študentom páčila a budú využívať ponúkané služby knižnice.

    Ing. Gedeonová

  • Informatická súťaž iBobor

    Informatická súťaž iBobor

    Aj v tomto školskom roku sa uskutočnila informatická súťaž iBobor, ktorá bola založená v roku 2004 v Litve. Symbolom  súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor. Úspešná súťaž sa odvtedy rozšírila do mnohých ďalších krajín. V súčasnosti sa koná vo viac ako 45 krajinách a zapája sa do nej viac ako dva milióny študentov. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem študentov o informačné a komunikačné technológie.
    Vo vyhlásenom súťažnom dni sa aj študenti našej školy prihlásili do súťažného systému iBobor svojim kódom a vypĺňali on-line súťažný test. V kategórii Junior sme mali troch úspešných riešiteľov: Margaréta Drábeková, Polina Sablina a Mykhailo Salo.

    Úspešným riešiteľom blahoželáme!

    Ing. Gedeonová

strana:

Novinky

Kontakt

  • Súkromná stredná odborná škola podnikania
    Hollého 1380
  • 0907 161 135 - riaditeľ zriaďovateľa školy

    0915 727 145 - riaditeľ školy

    0908 147 840 - zástupkyňa riaditeľa školy

    034 651 55 93 - sekretariát

Fotogaléria